Tuesday, 18 July 2017

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2017 / TESTIMONI PESAKIT SLIP DISC MEMAKAI PB...




Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Entry kali ni saya mahu share pasal slip disc...ada kah anda tahu apa itu slip disc????Baiklah.bagi yang tak tahu apa itu slip disc..saya akan jelaskan kat bawah..


Slip disc adalah keadaan dimana tulang belakang telah berganjak atau telah tergelincir dari posisi kedudukan asalnya.


Antara simptom atau tanda-tanda masalah ‘slip disc’ ialah pesakit biasanya akan :
    > berasa sakit belakang
    > kejang otot
    >  kebas-kebas
    > lemah-lemah badan
    > gagal mengawal pembuangan
        air kecil Dan air besar.


Terdapat beberapa faktor yang boleh menyumbang kepada masalah berkaitan dengan sakit slip disc ini. Diantaranya ialah disebabkan:

1.Faktor Mekanikal
√ Postur badan yang tidak betul mungkin semasa melakukan kerja-kerja kasar, mengangkat benda-benda berat, bersukan atau berat badan berlebihan  yang menyebabkan tekanan berterusan kepada struktur tulang belakang.

2.Faktor Trauma
√Kecederaan otot atau patah tulang belakang mungkin akibat kemalangan, terjatuh atau kesilapan semasa dalam pergerakan aktif atau sewaktu bekerja.

3.Faktor Nutrien
√Kekurangan nutrien yang menyebabkan kemerosotan stabiliti atau elastisiti otot serta kerapuhan tulang (osteoporosis) akibat peningkatan usia.

4.Faktor Genetik
√Sesetengah individu mungkin kurang bernasib baik kerana mengalami pembawaan genetik yang menyebabkan kemerosotan fungsi ‘disc’, punca kepada slip disc itu sendiri.


Dah tahu kan sedikit penerangan tentang masalah slip disc ni. Adakah korang pernah mengalami symptom symtom seperti diatas??tak kan la u ols ni nak duduk diam jak...tanpa buat sebarang tindakan!! Jika anda rasa simptom sympton tu  ada dengan diri anda ,bergegas la jumpa doktor...



Pernah dengar x premium beautiful mampu merawat pesakit slip disc?? Yups memang benar pb mampu mengatasi pesakit ni sebab pb ni adalah korset yang di iktiraf..dan mempunyai infrared dimana ia adalah korset yang mementingkan 70℅ kesihatan dan 30℅ kecantikan nampak tak sejauh mana kehebatan pb ni.oleh sebab itu la ia mampu mengatasi apa jua masalah anda.....Dibawah ni saya nak kongsikan

"TESTIMONI PESAKIT SLIP DISC MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL CORSET"
JOM lihat apa kata pengguna tegar premium beautiful nih....



"Ramai yang tanya keadaan q sekarang, dah sihat ke belum. Actually q pakai PB nie sebab q kena slip disc. So kerap juga q berulang ke hospital untuk buat medical checkup.
Disebabkan q dah tak tahan sakit, q cari la altenatif lain untuk kurangkan sakit tu. Dipendekkan cerita q jumpa la #PremiumBeautiful nie. Masa tu q tak kisah dah pasal harga atau kurus (walaupun masa tu q sangat comel) yang penting sakit q hilang.
Alhamdulillah, pemakaian secara konsisten & komited pada diri sendiri penyakit slip disc tu lama-lama berkurangan & effect daripada tu q alami sekarang ialah TERKURUS tanpa sengaja
Memang q suggest kepada mereka yang sakit belakang, slip disc, bongkok ataupun bu*cit pakai #PremiumBeautiful nie sebab sangat bagus, berkesan, cepat & mudah."


Nak tahu lebih lanjut lagi pasal kehebatan pb nih?? Boleh jak watsup / pm

Ieka 01110328085


#premiumbeautifulmurah2017
#premiumbeautifulexpert
#premiumbeautifultawau
#premiumbeautifulsabah
#premiumbeautifulmalaysia
#TLCplatinum
#TopLeadersCircle



No comments:

Post a Comment