Wednesday 11 October 2017

Anugerah SM/SSM 2017
Alhamdulillah ya Allah..

Rasa macam tak percaya bila dapat Senior sales manager. Bermula dengan nak beli min kaffe saja. Kawan ajak buat pendapatan sampingan tetapi Ieka minta masa untuk fikir dulu, sebab mula-mula takut juga ini skim cepat kaya. 
Sehingga seorang mentor yang sanggup melawat saya di rumah. Menerangkan semuanya dekat Ieka. Masa tu barulah terbuka minda dan ingin mula untuk berniaga di bawah SHOM.


Terima kasih Kepada SHOM memberikan platform perniagaan yang sangat mudah dan fleksibel yang mana boleh dibuat secara full time dan part time. Bonus yang  tidak pernah lewat. 

Mula mula Ieka tak yakin untuk sampai ke tahap ni.  Ada je benda negatif yang terlintas. Tidak yakin dekat diri sendiri salah satu sebabnya. Risau takde orang nak beli tu perkara biasa, tapi mentor sentiasa ada untuk tarik dan suntik kata semangat dan sentiasa memberikan ilmu yang tidak mungkin boleh dapat secara percuma jika diluar. Tetapi dalam Top Leaders Circle ni, mentor bagi percuma je ilmu. Terima kasih mentor 

Terima kasih juga buat my husband
Sebab selalu ada disisi. Mula mula dia tidak sokong tapi tidak juga menghalang. Tapi sekarang dia kini juga merupakan rakan kongsi Ieka. Thank you sebab restu dan doa hubby yang buatkan hny boleh sampai tahap ni. 

Terima kasih juga buat keluarga, sahabat handai dan juga kawan kawan yang sentiasa menyokong Ieka dari belakang.

Apapun yang Ieka mulakan adalah dari perasaan ingin mengubah ekonomi keluarga. Terlalu banyak wishlist yang Ieka buat dan semua tu adalah mustahil jika Ieka masih tidak memulakan langkah awal dulu. Mentor ieka dah pesan banyak kali," jangan fikir panjang, awak buat je dulu" 

What if pada waktu tu Ieka jawab 
"Takpela, tak bersedia lagi" 
"Saya fikir dulu lagi lah"
"Saya mana pandai"
"Nanti saya mula, mentor lepas tangan macam mana"

Rupanya semua tu duri dalam minda ieka sendiri. Belum lagi mula dah terbayang macam macam.

Semua bisnes mesti ada risiko..tapi yg bestnya, bila bisnes bermentor ni, setiap risiko dan strategi dilalui bersama..setiap masalah, mentor sama2 cari jalan..

Sebab, dorang pun melalui benda yg sama.

Yg penting DUIT (Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakal)

Sekarang ni Ieka rasa bertuah sebab mulakan busines dengan TLC ni tau. Ilmu FREE sentiasa ada.

Modal ikut mana mampu. Asalkan Mula.

Yang tak tau berniaga tapi teringin nak berjaya, business dengan TLC la jawapan paling tepat.

Sekarang semua klik klik je kan, tak perlu da nak ketuk ketuk pintu rumah orang, cuma ketuk ketuk keypad telefon je.

Da nampak peluang? Sayang kalau masih nak fikir alasan alasan. 

#pewaris5angka
#roadtoDSM
#DreamBigAchiever

Di bawah ni pula merupakan protege pertama Ieka yang sama sama naik pentas bersama Ieka. Alhamdulillah Ieka yang dulunya tak yakin dapat bawa rakan kongsi naik pentas, tapi berkat bimbingan dan tunjuk ajar dari mentor dan kerjasama dari rakan kongsi hasilnya ieka berjaya tarik tangan rakan kongsi untuk naik pentas pada hari Anugerah.  Sangat berbangga dengan beliau.

Kalau ikutkan beliau ni kalau tak nak buat side income ni pun takpe. Sebab beliau lebih daripada mampu. Tapi bila di tanya alasan, beliau kata semuanya untuk family. Nak tambah amaun saving lagi.. Hidup tidak selalu cerah. Untuk persediaan jangka masa panjang, beliau memilih untuk berada dalam group Top Leaders Circle. 
Sekarang Ieka nak share gambar mentor-mentor Ieka pulak. 😘😘
Mereka ialah sis Mazlina, dan CDM Salleha Roslan.

1 comment: