HERBA MAHARANI

Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Hari ni Ieka nak share dgn you all semua kehebatan herba MAHARANI HAI-O. Seperti yang kita sedia maklum, masyarakat Cina sangat mengambil berat pasal kesihatan. Ia adalah umpama kekayaan yang paling bernilai. Kita pun tahu, kesihatan tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. Jagalah kesihatan diri seawal mungkin. Ok, berbalik kpd perubatan Cina, pengetahuan mereka mengenai herba2 memang sangat hebat. Sehingga sekarang org masih yakin dan mengambil herba2 ini sebagai rawatan alternatif kpd ubat2 hospital.

Kalau zaman dulu2, sedangkan Maharani sendiri mengambil herba2 tradisional utk menjaga kesihatan dan ramuan yang eksklusif ni telah diperturunkan kpd kita melalui herba Maharani Hai-O. Ia mampu mengekalkan kesihatan dalaman wanita secara optimum. Bila kesihatan dalaman dlm keadaan baik, kecantikan luaran turut terserlah.




Sedikit ringkasan mengenai Herba Maharani Sahajidah Hai-O :-
-Ia dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan.


-Ianya adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang.
-Beijing Tong Ren Tang  merupakan tanda perniagaan yg bersejarah melebihi 300 tahun di China
-Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan adalah diperakui sebagai ‘Produk Terkenal di China’ pada tahun 1994.
-Juga diiktiraf sebagai ‘Spesis Ubat Herba Yang Terpelihara’ pada tahun 1998.
-Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM)
-Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T)
-Menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih yang bernilai dgn pati ayam hitam sbg ramuan utamanya.


Khasiat pil Maharani Hai-O kepada kaum wanita :-
-Menolong melancarkan peredaran darah
-Menolong meningkatkan kesuburan dlm sistem peranakan wanita (sebagai ikhtiar untuk mendapatkan zuriat)


-Menolong menyelesaikan masalah wanita seperti keputihan, kegatalan, senggugut, peredaran haid yang tidak teratur, menopause dan lain-lain.

-Menolong melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dlm badan, lenguh2, kebas dan urat saraf
-Membantu menegang dan memberi keanjalan pd kulit (payudara, punggung, pinggul)
-Sebagai ubat gantian utk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dgn cepat
-Untuk golongan wanita yg hampir menapous, ia menolong menguatkan tulang dan daya tahan penyakit
-Mengeratkan hubungan suami isteri
-Mengawal selia tekanan darah,emosi dan saraf.
-Membantu menyelesaikan masalah peranakan jatuh (prolebsis), menguatkan rahim.
-Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka , lebih bermaya, bersemagat, kulit halus , awet muda, dan dapat memberikan kebahagian kepada pasangan.
-Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan , membantu membetulkan kedudukan , ovari , rahim dan lain-lain.




Cara Pengambilan:-



Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.




Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).



Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Atau, boleh juga mulakan dengan 10 biji. Kalau rasa okey (tak panas badan) boleh tambah dos kepada 15 atau 25 atau 50.



Jangan ambik kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan.




Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba
  • jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
  • jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
  • jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period



** Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.




TIPS *** ( Ikhtiar hamil)

  1. Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.
  2. Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplement ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.
Jika Herba Maharani ni diambil 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuhdan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan. 

Boleh je kalau uols nak ambil produk lain sekali dengan Herba Mahrani.. Cuma, Ieka nasihatkan makan produk-produk ni pada waktu yang berasingan.

1 comment:

  1. Herba maharani ni semenjak amalkan masa berpantang anak ketiga bulan april 2017, smpi sekarang, Alhamdulillah senggugut tak sakit sangat dan hampir takde rasa sakit..

    ReplyDelete