Monday, 24 September 2018

PREMIUM BEAUTIFUL SEPANG : MAJLIS PENGANUGERAHAN SM/SSM SEPT 2018



Manusia merancang, Allah yang menentukan.
Macam tu juga alkisahnya dengan aktiviti Ieka harini.

Perancangan awal Ieka dan husband sebenarnya, awal pagi tadi nak gerak bersama ke IDCC, bergambar bersama mentor dan rakan-rakan lain. Lepastu Tengah hari husband dan anak-anak pergi majlis kenduri di putrajaya dan lepas tu check in hotel. Ieka pula tunggu sampai giliran naik pentas bagi pihak husband dan lepas tu naik grab terus ke hotel.

Tapi apa yang kami berdua rancang, semuanya berubah. Harini Ieka terpaksa drive sorang pergi ke IDCC, selesai pembukaan dan aktiviti bergambar, Ieka kena berpatah balik ke kuarters KLIA untuk ambil husband dan anak-anak ke majlis kenduri di putrajaya. Lepas kenduri kami sama-sama check in di putrajaya.

Kenapa apa yang kami rancang tu tak jadi? Sebab Baby Ziyad kena batuk, selesma dan demam panas 2 hari sebelum kejadian. Semalam ziyad sampai menggigil. Ieka dan husband bangun setiap jam pantau ziyad. Kul 4 pagi baru demam dia kebah, dan barulah dia boleh tidur lena. Dan kami pun jam 4 pagi baru dapat tidur. Sebab tu masa bangun jam 7 pagi Ieka terus makan herba maharani sebab Ieka perlukan banyak tenaga harini.

Pagi tadi terus cakap kat husband, stay je kat umah pantau ziyad. Tengah hari baru keluar, biar Ieka sorang je yang hadir ke event harini.

Begitulah kisahnya perjalanan kami sekeluarga harini. Walaupun tidak seperti yang dirancang, tapi kami dapat menempuhi ni bersama. Mungkin yang maha Esa nak Ieka hadir bersama dengan suami di majlis kenduri. Alhamdulillah, dapat Menggembirakan hati tuan rumah.

Bergambar bersama tuan rumah. 😁😁

Lepas dari kenduri barulah kami menuju ke pullman putrajaya lakehouse
Untuk check in setelah semua dah selesai. Tapi masa ni Ziyad masih lagi tak sihat. Demam panas lagi.






Apa yang berlaku semua pasti ada hikmah.
Yang penting selalu berprasangka baik. Kita tak tahu apa jadi di masa depan. Sebab tu kita perlu tingkatkan usaha dari sekarang.

Terima kasih buat mentor-mentor Ieka yang sangat memahami CDM kak Salleha Roslan dan DDM kak Salina Salleh. Happy sangat dapat hadiah loket emas dari kedua-dua mentor kesayangan Ieka ni. InsyaAllah akan terus istiqamah dalam bisnes ni.

Di bawah ni gambar semasa Ieka dengan rakan-rakan usahawan lain dan juga mentor-mentor Ieka di IDCC Shah Alam. Seronok sangat bisnes berjemaah ni sebab saling support each other.

Kami sama-sama berusaha untuk mengubah hidup masing-masing.












With lovely mentor ❤❤


Alhamdulillah, sepanjang berbisnes dengan SHOM selama hampir 2 tahun ni, Dapatlah juga membantu insan-insan yang memerlukan.
Tak perlu nak heboh ( tangan kiri memberi, tangan kanan jangan sampai tahu) biarlah Allah yang tahu.

Dapat gembirakan hati suami dan anak-anak, dapat gembirakan family di kampung. Lagi cukup buat Ieka happy.

Ramai orang kata Bisnes dengan SHOM ni menipu. Ieka pun tak tau tang mana tipu tu. Mungkin berniaga tanpa mentor yang buat mereka fikir macam tu ataupun bagi mereka bila berniaga dengan shom, harini start berniaga esok confirm kaya.

Allahu, manada orang kaya dalam masa sehari. Semua perlu proses. Nak berniaga kenalah menjual. Tak nak menjual, memanglah tak dapat.
Yang penting nawaitu kena betul. Nak bantu orang sekeliling mengubah hidup ke arah lebih baik. InsyaAllah Dipermudahkan.

Buangkan rasa buruk sangka dan mulakan sekarang. Biar lambat daripada langsung tak mula. Sebab dalam SHOM, Sesiapapun boleh mencapai CDM. 😘

Thank you sudi baca celoteh Ieka


Tuesday, 4 September 2018

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2019 | KORSET BERPANTANG



Premium beautiful Tawau, korset berpantang




Alhamdulillah, Gembiralah hati seorang Isteri ni sebab suami belikan korset berpantang premium beautiful ni.


Buat ibu-ibu yang sedang mencari bengkung untuk persiapan berpantang. Jom baca apakah kelebihan berpantang dengan korset Premium Beautiful (PB) ini:-

1.    Membuang angin di dalam badan.

2.    Mengempiskan perut dan memulihkan keadaan kulit perut seperti mengurangkan kesan regangan, melicinkan serta menghilangkan tompok-tompok hitam (stretchmark) pada kulit perut.
3.    Mengembalikan kedudukan peranakan/mengelakkan rahim jatuh.

4.    Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin.

5.    Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi.
6.    Mempercepatkan proses pengeluaran darah kotor/darah nifas.

7.    Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim.
8.    Mengelakkan badan daripada "masuk angin".
9.    Mengecutkan rahim selepas bersalin.

10.  Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron).

11.  Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperit param, tapel dan pilis.
12.  Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu).
13.  Melancarkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu.
14.  Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar
15.  Mengelakkan masalah perut buncit dan menggelebeh.
16.  Mengurangkan berat badan supaya badan kembali ke berat asal sebelum hamil.

17.  Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik
18.  Mengurangkan rasa sakit pada perut selepas bersalin.
19.  Mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan.
20.  Melindungi organ dalaman dan membolehkannya mengecut dengan cepat serta kembali ke kedudukan asal.
21.  Memecahkan lemak dan selulit.
22.  Menggalakkan postur badan yang baik dan membantu proses penyusuan.
23.  Mencegah daripada makan yang berlebihan.

24.  Potential weight loss minima 10 - 15 kg semasa berpantang.

25.  PB membantu inshape body lebih berpotongan.
26.  Bagi ibu-ibu yang bersalin secara Cesarian/Pembedahan (kerana tidak boleh bertungku, memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.

27.  Sangat menjimatkan masa berbengkung dan amat memudahkan bagi ibu-ibu moden yang berpantang sendirian.

28.  Jimat tenaga dan kos sebab beli sekali, boleh pakai lagi lepas berpantang seterusnya untuk kelahiran akan datang juga.



Tapi sebenarnya Premium beautiful ni bukan semata-mata untuk berpantan je tau. Banyak kebaikannya. Nanti Ieka share di entry lain eh.


Kalau rasa berminat atau nak buat persiapan berpantang, boleh la hubungi ieka. Cuma klik je link   Whatsapp Ieka








Premium beautiful sabah, korset berpantang

Tuesday, 7 August 2018

INFINENCE SKIN CARE SEPANG



Infinence skin care, serum terbaik, infinence sepang, infinemce tawau


Makin lama makin suka dengan Infinence skin care ni.

kenapa Infinence ni unik and lain daripada yang lain?

❤Formula yang digunakan adalah yang terbaru iaitu mengandungi SEL TUMBUHAN AKTIF daripada PERANCIS.

❤Infinence mengandungi 5 jenis sel tumbuhan aktif yang unik antaranya Damas Rose, Mexican Poppy, 4 o’clock flower, Bluebird Hibiscus dan Tuber Rose.

❤Dikulturkan menerusi bioteknologi paten dan terbaru
Setiap botol mengandungi JUTAAN sel tumbuhan yang aktif

❤Keberkesanannya TERBUKTI dengan kajian-kajian klinikal

❤Melembap, melindungi, memberi tenaga dan menjana dalam masa 28 hari

❤Selamat, lembut dan TANPA BAHAN KIMIA BERBAHAYA seperti :

❎Tanpa alkohol

❎Tanpa minyak mineral/minyak silikon

❎Tanpa Petrolatum

❎Tanpa surfactant surfact (SLS/ALS/SLES/ALES)

❎Tanpa DEA/MEA (diethanolamine/monoethan)olamine)

❎Tanpa Parabens

❎Tanpa bahan pengawet MIT / MICT

❎Tanpa pewarna tiruan

Paling best, harga lebih berpatutan berbanding dengan harga skin care yang berjenama diluar, tetapi kualiti adalah setanding.

Nak cuba yang travel set pun boleh.
Berminat, meh picit
http://www.wasap.my/601110328085

#bizumer
#infinenceskincare

Sunday, 5 August 2018

CARA MENGUKUR PREMIUM BEAUTIFUL : PREMIUM BEAUTIFUL SEPANG - IEKA KIMIEKA



Untuk mendapatkan saiz baju dalam yang tepat, ukuran kenalah betul. Supaya baju dalam yang uol pakai selesa. Tak sempit dan tak longgar.

Di bawah ni ada tutorial tatacara untuk mengukur premium beautiful. Jemputlah tengok video ni ye 😘😘





Dah tengok kan cara-cara nak ukur premium beautiful. Tapi kalau rasa kurang yakin, jangan risau, boleh terus hubungi Ieka untuk tolong ukur dan fitting kat korang. 

Klik terus kat link whatsapp 





Thursday, 26 July 2018

PREMIUM BEAUTIFUL TERMURAH 2019 SEPANG DAN NILAI : TIPS TURUNKAN 10 KG DALAM BULAN PUASA


PREMIUM BEAUTIFUL TERMURAH 2019 SEPANG DAN NILAI : TIPS TURUNKAN 10 KG DALAM BULAN PUASA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat para pembaca yang sudi singgah di blog Ieka yang tak seberapa ni. Dah lama juga Ieka tak share story kat sini. kalini Ieka nak menulis tentang aktiviti Ieka baru-baru ni. Sebenarnya banyak lagi aktiviti yang Ieka tak sempat nak tulis.Tapi sementara masih segar diingatan, Ieka share la yang ni dulu. 
harap korang tak bosanla membaca celoteh Ieka ni ya. Hehehe.

Ieka pegi menghadiri kelas baru-baru ni dekat Dolomite centre yang terletak di Gombak. Sebenarnya Ieka tak pernah lagi drive sorang-sorang tanpa en.suami untuk jarak yang agak jauh. Bagi Ieka Gombak ni dah agak jauh dah. 80km dari rumah Ieka. Ieka duduk kat Nilai. Tapi bila mentor bagitau tajuk kelas dan speaker yang akan menyampaikan  pada haritu, Ieka jadi tak senang duduk. mana tidaknya, tajuk Kelas ' Rahsia hilang 10 KG dalam masa 1 bulan di bulan puasa " & " Rahsia menjana income 10k dalam bulan puasa" . Rahsia ini akan dibongkarkan oleh yang empunya diri iaitu real testimoni tentang kehilangan 10kg tu iaitu CDM Hajah Siti Rohana. 


Seawal jam 8 pagi Ieka gerak dari rumah bersama dengan rakan kongsi Ieka. Cas hp bagi penuh sebab nak google maps nanti. Alhamdulillah dengan panduan pacik gugel maps kami berjaya sampai tepat pada masanya, malahan lebih awal. kami sampai jam 0920, sedangkan kelas bermula jam 10.00 pagi. Semangat kan kami, sebab pintu kelas pun masih berkunci. jadi demi mengisi masa lapang, kami pun berposing la mengambil gambar dulu. Hobi kami bergambar :-)






Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau
Bergambar dengan mentor CDM kak Salleha dan CDM Hajah Siti Rohana



Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau
Rakan kongsi Ieka ni 1st time hadir kelas secara offline. selalu online je.
Syukur dapat bawa dia sekali 




Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau
Selfie dulu..hihihi


Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau
kurus sungguh CDM Kak Ana. kini berat beliau dah 50 kg ++.
Berat lagi Ieka 60kg. huhuhu

Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau
Team CDM kak Sal kalini tema mint green,
 baju Ieka kembang sebab kipas kat belakang tu tiup


Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau
kusyuk dan fokus mendengar sharing

Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau

Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau
Sharing dari CDM kak Salleha pun mencengkam sanubari,


Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau

Premium beautiful Selangor, premium beautiful Sepang, premium Beautiful Tawau



Wednesday, 2 May 2018

EZI CLEAN SEPANG TESTIMONI


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Thank you sudi singgah.


Petang ni Ieka nak share 1 testimoni. Ieka lepak dengan bis partner, husband tengah bersihkan kereta. Lepas habis borak dengan bis partner, Ieka jengukla apa husband Ieka bersihkan.
Tengok dia tengah tonyoh minyak hitam kat bonet tmpt letak tayar extra. Penuh minyak hitam, mana datang pun tak tau. Tengah-tengah tengok dia menonyoh tu, macam susah je nak hilang, sebab minyak melekit-lekit.
Terus cakap, "why not cuba Ezi Clean", dan dia pun baru teringat. So Ieka pun naik balik ke rumah untuk ambil ezi clean.lepas tu terus siram ezi clean floor cleaner macam dalam gambar. Bubuh je ezi clean terus luntur minyak-minyak hitam tu semua. Ieka kata tunggu kejap beberapa minit.
Selepas beberapa minit, keaddan dalam gambar sebelah kanan adalah selepas di lap dengan hanya 2 kali lap sahaja dengan kain. Lenyap terus, tanpa perlu ditonyoh oleh husband. Husband pun rasa wou dan kagum sangat sebab memang so easy & no need to tonyoh2. 😁😁

Jom tengok gambar kat bawah ni. 

Set ezi clean ni bukan untuk bersihkan toilet dan lantai je tau. Macam-macam kegunaanya.lagi satu, ia selamat digunakan. Tangan Ieka tak mengelupas pun kalau terkena direct, tak rasa nyeri pun berbanding peluntur produk lain sebelum ni. Tangan mesti rasa pedih dan  nyeri kalau tersentuh tanpa campur air.
Siapa-siapa yang nak dapatkan produk  ezi clean ni, boleh dapatkan dari ejen yang sah atau klik saja link ni untuk grab harga promo dari Ieka 😘😘😘

http://www.wasap.my/601110328085

#ezicleanSepang
#weapon35
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#ejendiperlukan

Monday, 30 April 2018

MUSLIM HOMESTAY DI UUC KOTA KINABALU

Assalamualaikum semua. Thank you sooo much sudi singgah blog Ieka. Eh, tak nak la cerita panjang. Sebab  Ieka nak buat iklan berkenaan homestay area Kota Kinabalu, Sabah.

Yang nak bercuti ke Sabah tu terutama area KK, sekarang korang semua boleh jimat tau tak perlu sewa bilik hotel dah. Sebab kami ada menyediakan muslim homestay untuk korang sewakan. 😍😍

So duit yang mula-mula korang budget untuk penginapan tu lebih jimat la, bolehla buat shopping kat KK kan.

Meh Ieka share dulu beberapa keping gambar homestay ni.





Add caption




Dah tengok gambar kan. Meh Ieka share extra info berkenaan homestay ni.

Alamat Homestay.

(UUC) Jalan Kayu Madang
Kemudahan:
-Penghawa Dingin
-Dapur Lengkap
-TV
-Peti Sejuk
-Mesin Basuh
-2 Bilik 1Tandas
-1 Ruang Paking Kereta khas
-ruang parking terbuka

* Aircond d master room, dan di living room
2bilik -  1 queen , 1 single


Berdekatan dengan
- 1 Borneo 1B
- Grand Merdeka
- Politeknik
- Uitm
- Ums
- Rumah terbalik
- Cowboy town/syahbandar tuaran

Lain-lain
Swimming pool
Gim
Gelanggang badminton
Playground
Gelanggang bola keranjang
Gelanggang tenis
Harga : 
Rm130  = 1–3 hari
Rm120  = 3 hari dan keatas.

Tinggal 4 malam free 1 malam

Deposit 1 malam akan dikenakan.
Sekiranya ada kerosakan sepanjang menginap, deposit tidak akan dikrembalikan. Harap maklum ye.

Ini kerana segala kemudahan di penginapan disediakan sendiri oleh owner. Kami berharap bakal-bakal penyewa dapat menjaga segala harta benda dan peralatan yang telah disediakan sebaiknya.

Untuk pertanyaan boleh hubungi
Puan Norini - 013 886 6257
Atau boleh hubungi Ieka