Wednesday, 2 May 2018

EZI CLEAN SEPANG TESTIMONI


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Thank you sudi singgah.


Petang ni Ieka nak share 1 testimoni. Ieka lepak dengan bis partner, husband tengah bersihkan kereta. Lepas habis borak dengan bis partner, Ieka jengukla apa husband Ieka bersihkan.
Tengok dia tengah tonyoh minyak hitam kat bonet tmpt letak tayar extra. Penuh minyak hitam, mana datang pun tak tau. Tengah-tengah tengok dia menonyoh tu, macam susah je nak hilang, sebab minyak melekit-lekit.
Terus cakap, "why not cuba Ezi Clean", dan dia pun baru teringat. So Ieka pun naik balik ke rumah untuk ambil ezi clean.lepas tu terus siram ezi clean floor cleaner macam dalam gambar. Bubuh je ezi clean terus luntur minyak-minyak hitam tu semua. Ieka kata tunggu kejap beberapa minit.
Selepas beberapa minit, keaddan dalam gambar sebelah kanan adalah selepas di lap dengan hanya 2 kali lap sahaja dengan kain. Lenyap terus, tanpa perlu ditonyoh oleh husband. Husband pun rasa wou dan kagum sangat sebab memang so easy & no need to tonyoh2. 😁😁

Jom tengok gambar kat bawah ni. 

Set ezi clean ni bukan untuk bersihkan toilet dan lantai je tau. Macam-macam kegunaanya.lagi satu, ia selamat digunakan. Tangan Ieka tak mengelupas pun kalau terkena direct, tak rasa nyeri pun berbanding peluntur produk lain sebelum ni. Tangan mesti rasa pedih dan  nyeri kalau tersentuh tanpa campur air.
Siapa-siapa yang nak dapatkan produk  ezi clean ni, boleh dapatkan dari ejen yang sah atau klik saja link ni untuk grab harga promo dari Ieka 😘😘😘

http://www.wasap.my/601110328085

#ezicleanSepang
#weapon35
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#ejendiperlukan

Monday, 30 April 2018

MUSLIM HOMESTAY DI UUC KOTA KINABALU

Assalamualaikum semua. Thank you sooo much sudi singgah blog Ieka. Eh, tak nak la cerita panjang. Sebab  Ieka nak buat iklan berkenaan homestay area Kota Kinabalu, Sabah.

Yang nak bercuti ke Sabah tu terutama area KK, sekarang korang semua boleh jimat tau tak perlu sewa bilik hotel dah. Sebab kami ada menyediakan muslim homestay untuk korang sewakan. 😍😍

So duit yang mula-mula korang budget untuk penginapan tu lebih jimat la, bolehla buat shopping kat KK kan.

Meh Ieka share dulu beberapa keping gambar homestay ni.





Add caption




Dah tengok gambar kan. Meh Ieka share extra info berkenaan homestay ni.

Alamat Homestay.

(UUC) Jalan Kayu Madang
Kemudahan:
-Penghawa Dingin
-Dapur Lengkap
-TV
-Peti Sejuk
-Mesin Basuh
-2 Bilik 1Tandas
-1 Ruang Paking Kereta khas
-ruang parking terbuka

* Aircond d master room, dan di living room
2bilik -  1 queen , 1 single


Berdekatan dengan
- 1 Borneo 1B
- Grand Merdeka
- Politeknik
- Uitm
- Ums
- Rumah terbalik
- Cowboy town/syahbandar tuaran

Lain-lain
Swimming pool
Gim
Gelanggang badminton
Playground
Gelanggang bola keranjang
Gelanggang tenis
Harga : 
Rm130  = 1–3 hari
Rm120  = 3 hari dan keatas.

Tinggal 4 malam free 1 malam

Deposit 1 malam akan dikenakan.
Sekiranya ada kerosakan sepanjang menginap, deposit tidak akan dikrembalikan. Harap maklum ye.

Ini kerana segala kemudahan di penginapan disediakan sendiri oleh owner. Kami berharap bakal-bakal penyewa dapat menjaga segala harta benda dan peralatan yang telah disediakan sebaiknya.

Untuk pertanyaan boleh hubungi
Puan Norini - 013 886 6257
Atau boleh hubungi Ieka




Saturday, 21 April 2018

Premium Beautiful Expert SEPANG, SHOM Nilai




Alhamdulillah, diberikan peluang untuk turunkan sedikit ilmu dekat bis partner harini.

Tahniah Hedrawati Abu Bakar diatas pencapaian!! Keep it up.
Dekat sejam lebih juga dating dengan beliau pagini.
Dating di rumah Ieka je. Terima kasih sudi datang rumah untuk di personal coaching kan. Sempat lagi membawang ni.

Eh, bukan membawang benda tak baik tau. Kitorang membawang pasal Fazura, Dato Jimmy Choo, dan Rizman Ruzaini. Yelaaa, nama-nama ni memang tidak asing lagi kan di media social. Masing-masing terkenal dengan kebolehan mereka sendiri.

Membawang pasal Fazura yang kini dah menjadikan Premium Beautiful dan Min Cha produk kegemaran beliau.
Membawang pasal Rizman Ruzaini yang dah ada design hijab baru untuk Infinence, boleh grab tudung raya hasil sentuhan Rizman Ruzaini nanti. Design baju raya pun gempak tau.
Membawang pasal Dato Jimmy Choo yang telah mereka kasut Infinence yang setanding dengan produk-produk International yang lain. Beli semua tu pun boleh dapat bonus. Best ke tak best 😍😍

Sedangkan nama-nama besar ni pun dah yakin dengan SHOM. Bekerjasama dengan SHOM.
Kita ni, tinggal promote je la apa yang SHOM sediakan. Tak yah dahla pening-pening nak keluarkan produk apa untuk cari duit lebih.

Teruja sangat rasa kerana Ieka bakal melahirkan seorang lagi leader ni. Jumpa tadi, beliau semangat cerita nak besarkan empayar lagi. Sebab beliau dah nampak peluang tu. Padahal beliau ni pun bukan calang-calang orangnya, berkemampuan juga, tapi masih juga mencari peluang bisnes. Sebab masa depan kita takkan tahu apa yang akan jadi. Jadi sebaiknya bersedialah dari awal kan.

Siapa yang sudi nak dating dengan Ieka, kita membawang pasal bisnes je.
Percayalah, bila kita asyik membawang pasal bisnes, kita takde masa dah nak membawang pasal keburukan orang. Takde masa nak buat dosa mengumpat 😬😬😬.

Nak tak, Ieka nak bantu orang yang betul-betul nak mencapai Impian. Yang penting sudi belajar dan diajar.
Cuma serah diri dengan RM50 sahaja. Dan Ieka akan cuba ajar anda untuk dapat at least RM100 sebulan. Ieka tak janji bulan dan bintang. Sebab impian anda adalah milik anda. Ieka cuba bantu untuk guide anda.

Boleh tekan http://www.wasap.my/601110328085

#SHOMBatuCaves
#Weapon35
#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert
#MasterYourNetwork









Tuesday, 17 April 2018

Infinence Shoes Dato Jimmy Choo with duta Miss Fazura



Salam semuaa.. dah pening nak pilih kasut raya ke? Heheheheh
Sebelum tu thanks sudi singgah blog Ieka ni.
Boleh la korang cuci mata tengok kasut Infinence mana yang berkenan. 
Untuk makluman, duta produk SHOM ialah Fazura.
Dan design kasut-kasut infinence ni adalah dari Dato Jimmy Choo. 
Memang berbaloi sangat tau.

Kalau berkenan boleh hubungi Ieka
011 1032 8085

Nak tahu lagi tak? 
Fazura pun pakai Premium Beautiful tau. 













Tuesday, 27 March 2018

TRIP KE JAKARTA DAN BANDUNG. SANTAI JE TRIP NI

Trip to JAKARTA & BANDUNG

Assalamualaikum & selamat sejahtera buat pembaca sekalian. Thanks sudi jenguk blog saya ni.

Haaa, entry kalini nak share tentang trip saya bersama 2 orang kakak saya ke Jakarta dan Bandung.  1st time ni travel ke luar negara dengan adik beradik. Excited pun jadi lain macam. Hahahaa.

Travel kalini walaupun dengan partner yang berbeza tapi kami berbahagi tugas. Kakak saya buat pembelian tiket flight.
Kakak sorang lagi pembelian tiket train.
Dan saya buat itinerary, Booking hotel dan buat kira-kira (bandung saya guna khidmat supir, Jakarta pula urus sendiri).

Kakak saya terpaksa beli tiket kapal dari Tawau - KL. Sebab kami sama-sama terbang dari KL - Jakarta.

Kami bertolak pada 18 Mac 2018 menaiki Penerbangan MH 0713.

Mesti ramai yang dah tahu kan bahawa waktu di Indonesia adalh berbeza sejam daei Malaysia. Indonesia kira lewat sejam dari Malaysia.

Kami sampai epot jakarta lebih kurang Jam 08.35. Proses pemeriksaan imigresen dan bea cukai (kastam) pun dipermudahkan. Dah sampai arrival hall, kakak kata nak beli simkad. So saya pun tunggu sambil jaga begz, sementara diorg beli simkad. Oh ya, trip kalini saya guna flexiroaming.
Dah settle kakak beli simkad, kami keluar mencari transport ke stesen keretapi Gambir. Ada beberapa cara nak ke stesen gambir, samada dengan taxi ataupun bas. Kami memilih untuk pergi dengan bas. Bolehla tengok pemandangan..sebab bas tinggi. Heheheh

Keluar je kat arrival tu. Ikut arah kiri dan terus je sampai nampak bas shelter. Nanti ada tulis Damri. Beli tiket di kaunter.
Rate masa kami pergi ni Rp40,000
Best tau bas ni. Kalau nak simpan luggage, dia akan bagi tag number. Lepas tu bas aircond. Ada wifi. Tempat cas pun ada.cuma kena pakai travel adapter la.

Dah sampai stesen gambir, diorang akan bagitau. Turun dari bas, cari tempat cek in kiosk. Memang mudah sangat nak cek in. Cuma scan bar code yang korang dah print. Sebab tiket train ni kakak dah beli online. Lepas tu print voucer tiket tu. Kat voucer tu ada barcode. Scan barcode tu. Nnt keluarlah list nama penumpang.
Select all, lepas tu korang klik cek in dan print boarding pass. Senang gilaaaaa.

Dah settle print boarding pass, barulah kitorg g cari makan tengah hari. Makan area stesen juga. Kitorang mkn kat bugis kopitiam. Lepak situ je la sementara nak tunggu zohor.


19mac.
Jam 8 bertolak dr hotel. Destinasi pertama Farm House. Jam 9 baru farm house buka.
Tiket masuk 25000/pax. Tiket kereta 10 000. Parking supir bayar.

Selepas tu ke tangkuban perahu
200000 sebab weekdays. Kalau weekend 300000. Tapi tu la agak rimas sebab di ikut oleh peniaga local. Kita nak menikmati keindahan. Tapi asyik jak di ikut diorg. X tenang dibuatnya.
Lepas dari tu terus ke the lodge sbb tengok macam nak hujan. Risau nanti x dapat masuk. Sbb diorg kata best tempat tu.

Tiket masuk 30 000, itu tiket masuk je tau. Sebab dekat dalam banyak port menarik untuk di buat photoshoot yang mana setiap port tu kena bayar antara 20 000 - 25000 rupiah.
Alaaa, kira murah juga la berbanding harga di malaysia kan. Hihihi.

Lepas dah puas2 bergambar, nanti boleh la ke kaunter pengambilan gambar. Haa, kat sini boleh pilih gambar
Banyak juga gambar.cuma kos untuk 1 gambar 10 000 rupiah. Yang bestnya diorang tidak print.

Diorang canggih la.. bila dah pilih gambar, diorg akan send gambar dekat aplikasi share it. Kena download siap-siap kalau belum ada dalam handphone.

Mudah saja urusan pilih gambar tu. Hehehe
Harap info ni dapat membantu korang yang nak pegi The Lodge.

Lepas je dari the lodge tu, kami minta bawak ke pasar baru, nak cuci mata kot-kot ada berkenan bolehla shopping. Hehehe. Tapi sebelum ke pasar baru, kami minta nak singgah lunch sebab tak lunch lagi. Jam pun dah pukul 3ptg. Last makan jam 7 pagi. Haaaa... memang kelaparan la.

Kami makan di bakso samer.... memang sedapla bakso di bandung ni. Lepas makan tu terus ke pasar baru. Fuhhhh..memang rambang mata sampai x tahu nak beli apa. Last last ieka juma pisang salai cheese. Itu je la ieka beli. Lepas tu baru jumpa kain baju. Itupun beli sepasang je. Hehehehe. Yela, pegi bukan niat nak shopping pun. Lagipun trip budget kan. Hehehhe

Lepas dari tu kami ke heritage. Heritage ni tempat shopping barang branded la rasanya. Semua mahal, jadinya selamatlah duit ieka.sebab Ieka memang tak beli di tempat mahal. Hahahaha.
Lepas dari situ baru balik hotel. Sebab ada kawan ajak dinner sama-sama. Kawan Ieka ni kami berkenalan masa Ieka dan suami ke Korea. Heheheh.. terus berkawan sampai sekarang. Bila mereka tahu yang saya ingin Bandung, memang kami sama-sama excited nak berjumpa. Bestnya dapat jumpa mereka lagi.
Mereka bawa kami lepak di the Parlour, dan lepas tu bawak pusing2 bandar Bandung. Tak boleh nak turun sebab hujan. Huhuhu. Lepas pusing, diorang pun hantar kami balik ke Hotel Geary.

Keesokan pagi kena bangun awal sebab train jam 08.30. Mujur hotel Geary tu betul-betul berhadapan dengan Bandung Station. Nak print boarding pass sangatlah mudah. Jangan risau sebab ada kiosk.

Lepastu bermulalah trip kami di Jakarta. Di Jakarta ni tak banyak sangat yang boleh cerita. Sebab transport kami guna grab car.cuma sekali je guna Bajai. Kami menginap di Millennium Sirih Hotel. Berdekatan dengan Tanah Abang. Konon nak shopping la.hehehehe.. okla korang. Jemput tengokla segala macam gambar-gambar sepanjang berada di sana