Sunday, 23 December 2018

MITRA BISNIS PT. HAI-O INDONESIA / PREMIUM BEAUTIFUL INDONESIA







Pt.hai-o Indonesia, premium beautiful indonesia, jtx3000 , premium beautiful





Tidak perlu wujudkan modal yang besar untuk mewujudkan impian menjadi pebisnis sukses. Cukup dengan hanya 150rb.



Assalamualaikum dan selamat siang buat para pembaca.

Sukses berasal dari usaha dan kerja keras. Sukses tidak datang dengan sendiri. Harus diusahakan dulu.


Ayo bergabung bersama saya dan berjaya bersama-sama.

Saya bukan berasal dari Indonesia. Saya berasal dari Malaysia. Cuma kemaren saya liburan di Indonesia, sekalian mampir ke PT.Hai-O di Mangga Dua Jakarta.


Sejujurnya bapak Michael itu baik bangat orangnya. Humble aja ya. Padahal dia itu General Manager, tapi layanannya bagusss banget. Saya terus jadi sedikit yakin untuk berbicara. Hehehe.



Emangnya kalau berbisnis memang harus sentiasa positif gitu. Supaya lagi selalu bisa ceria atau senang hati. Terus Saya pun ingin mencari mitra bisnis dari Jakarta. Semoga kalian sudi ya. Jadinya Malaysia bisa bergabung dengan Indonesia.

Ntar kalau kalian datang event PT. Hai-O di Malaysia, kita bisa ketemu kan.


Ngga perlu khuatir, karena, semuanya bisa diajarin. Ada juga ya produk training dibuat.

Online coaching pun ada juga. Pokoknya dimulakan aja dulu dengan register keahlian, dan suda bisa mulai.


Nanti bisa ditengok gambar-gambar saya mampir ke PT. Hai-O Indonesia dibawah ini ya.

Pt.hai-o Indonesia, premium beautiful indonesia, jtx3000

Pt.hai-o Indonesia, premium beautiful indonesia, jtx3000

Pt.hai-o Indonesia, premium beautiful indonesia, jtx3000

Pt.hai-o Indonesia, premium beautiful indonesia, jtx3000 , premium beautiful


Pt.hai-o Indonesia, premium beautiful indonesia, jtx3000 , premium beautiful


Pt.hai-o Indonesia, premium beautiful indonesia, jtx3000 , premium beautiful

Itu aja cerita buat waktu ini. Kalau pengen mau daftar ahli. Bisa terus klik link di bawah untuk saya bantu daftarkan. 😘😘

Ayo kita bisnis bersama

https://ikasukmayati.sahajidahhai-o.com.my
http://www.wasap.my/601110328085






Wednesday, 14 November 2018

SAHAJIDAH HAI O MARKETING DI BERITA HARIAN. / PREMIUM BEAUTIFUL SEPANG





SAHAJIDAH HAI O MARKETING DI BERITA HARIAN. / PREMIUM BEAUTIFUL SEPANG


SERAMAI 60 usahawan cemerlang ditabalkan sebagai Crown Diamond Manager pada majlis sambutan ulang tahun ke-26 Sahajidah Hai-O Marketing di Shah Alam, semalam.
Sahajidah Hai-O perkukuh kedudukan
Oleh Haryani Ngah

SHAH ALAM: Lebih dua dekad ditubuhkan dan berjaya melepasi pelbagai halangan, Sahajidah Hai-O Marketing terus mengukuhkan kedudukan sebagai syarikat jualan langsung terkemuka negara.

Kemampuannya menjadi peneraju dalam jualan langsung, membuatkan Sahajidah Hai-O Marketing yang menyambut ulang tahun ke-26 tahun ini, optimis terus cemerlang dan melebarkan lagi pemasarannya bukan saja di Malaysia, tetapi di luar negara termasuk Singapura, Brunei dan Jakarta.

Sebagaimana slogannya sempena ulang tahun ke-26 iaitu Embrace the Future, Sahajidah Hai-O Marketing optimis untuk mengejar impian dan mencapai kecemerlangan.

Matlamat itu dilihat mampu dicapai berikutan semangat dimiliki usahawan yang sebahagian besarnya berusia bawah 40 tahun.

Pengurus Besarnya, Tham Yoke Lon, berkata lebih 70 peratus usahawan Sahajidah Hai-O Marketing berusia bawah 40 tahun dan mereka kreatif serta bijak dalam mengembangkan perniagaan menggunakan platform digital.
“Usahawan Sahajidah Hai-O Marketing terdiri daripada pelbagai latar belakang dan kebanyakan mereka adalah wanita.

Usahawan kami terdiri daripada kumpulan profesional, graduan, kakitangan kerajaan dan suri rumah. Inilah keunikan usahawan Sahajidah Hai-O Marketing.


Manfaat penggunaan digital
“Mereka memanfaatkan penggunaan digital dalam membuat pasaran. Selain membuat jualan terus, mereka juga membuat transaksi jualan secara dalam talian.

“Cara ini bukan saja menjimatkan masa, tetapi berjaya meningkatkan jualan,” katanya ketika ditemui pada majlis sambutan ulang tahun ke-26 di sini, semalam.

Yoke Lon berkata, 2018 adalah tahun yang luar biasa buat Sahajidah Hai-O Marketing yang bukan saja mencatat peningkatan jualan dan penambahan usahawan serta pengenalan produk baru.

“Banyak pengalaman pertama dilalui untuk tahun ini termasuk pelancaran koleksi kasut, pakaian dan beg di bawah jenama Infinence, penyertaan di Kuala Lumpur Fashion Week dan pelancaran produk baharu seperti makanan tambahan, barangan penjagaan kulit serta beberapa produk yang dijenamakan semula.

“Insentif melancong ke luar negara sebanyak dua kali dilaksanakan membabitkan lawatan ke Korea Selatan pada Januari yang disertai oleh 1,000 usahawan dan ia adalah delegasi terbesar dalam sejarah Sahajidah Hai-O Marketing dan delegasi Muslim terbesar ke Korea.

“Sementara itu pada Ogos lalu, seramai 500 usahawan diterbangkan ke Switzerland dan Paris.

Pada Disember ini, seramai 2,500 usahawan bakal menyertai Sidang Kemuncak Perniagaan di Jakarta dan Majlis Makan Malam Gala,” katanya.

Sahajidah Hai-O Marketing juga mempunyai pejabat di Mangga Dua, Jakarta dan beroperasi lima tahun.

Tembusi pasaran Indonesia
Kata Yoke Log, strategi baharu pemasaran di Jakarta akan dilakukan kerana melihat Indonesia ada potensi tidak terbatas dengan kedudukannya di tempat keempat negara berpopulasi tinggi di dunia, sekali gus peluang yang luas untuk usahawan Sahajidah Hai-O Marketing menembusi pasaran.

Sementara itu, majlis ulang tahun ke-26 Sahajidah Hai-O Marketing disambut dengan penuh gemilang dengan kehadiran 8,000 usahawan dari seluruh negara.

Acara kemuncak majlis itu adalah dengan penabalan 60 pemimpin baru sebagai Crown Diamond Manager (CDM) iaitu pangkat tertinggi pencapaian usahawan Sahajidah Hai-O Marketing.

Turut diadakan pelancaran produk terbaru Kidivo iaitu rangkaian produk penjagaan diri bayi dan kanak-kanak yang diperbuat daripada bahan semula jadi dan selamat.


Majlis dihangatkan dengan persembahan Hael Husaini dan kemunculan duta Sahajidah Hai-O Marketing, Nur Fazura Sharifuddin dalam sesi penyampaian anugerah kecemerlangan dan hadiah kepada pemenang peraduan Min Cha x Fazura Tumbler Giveaway.

Fazura yang ditemui pada majlis itu teruja kerana dapat bersama dengan Sahajidah Hai-O Marketing untuk tahun kedua.

“Saya teruja bersama keluarga besar Sahajidah Hai-O Marketing. Usahawannya sangat berusaha keras, mempunyai visi tinggi untuk mencapai kejayaan dan optimistik dalam kerjaya terutama wanita.

“Kita dapat saksikan hari ini (semalam) ramai usahawan yang menaiki pentas dan anugerahkan dengan pangkat CDM adalah wanita.

“Sebagai duta, saya sepatutnya memberi inspirasi kepada wanita ini, tetapi sebaliknya mereka yang memberi semangat dan inspirasi kepada saya,” katanya yang teruja dengan kejayaan usahawan Sahajidah Hai-O Marketing.
Min Cha teh bermutu tinggi





Sebagai penggemar teh, Fazura mengakui Min Cha adalah teh berbeza di pasaran kerana sangat tinggi antioksiden, diperbuat daripada teh hitam bermutu tinggi, premium dan paling istimewa kerana memiliki garam buloh asli Korea yang membantu metabolisme dan mencegah penyakit.

Semalam, Fazura turut tampil dengan kasut jenama Infinence Sahajidah Hai-O Marketing yang diperbuat daripada kulit asli. Kasut terbabit bukan sahaja kelihatan menarik, tetapi menurutnya sangat selesa apabila dipakai.

PREMIUM BEAUTIFUL MELAKA : KELAS PERCUMA DI MELAKA

Assalamualaikum semua.
Ya ampun,baru Ieka dapat buat entry untuk ini. Gambar lama dah masukkan, tapi idea nak mengarang tu fuh, macam menunggu bulan jatuh keriba. Heheheh.

Entry yang Ieka share ni, sebenarnya dah lama berlalu. Aktiviti berlangsung pada 21 Julai 2018. Di melaka. Kelas premium beautiful di buat di area Melaka pula. 

Bagi Ieka memang seronokla, sebab sambil menyelam minum air. Lepas dari kelas, bolehla bawa family cek in hotel dan bejalan-jalan. Dalam masa yang sama dapatlah release stress kat tempat keja kan. 

Apa yang best kelas Premium Beautiful pada hari tu, haaa,.ni memang tak boleh lupa, sebab kalini Ika diberi tugasan untuk menjadi speaker premium beautiful. Mula-mula diberitahu, rasa berdebar juga, yela bukannya Ika jenis pandai berhujah. Tapi bila mentor kata cakap semua dari hati,share pengalaman, so Ika pun cuba la dan Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar. Skrip yang Ika tulis, Tak di baca pun. Baca perenggan pertama je. Sebab lepas tu, Ika tengok slide dan Ika cerita dan share segala apa yang Ika boleh share dekat rakan-rakan di kelas. 

Premium beautiful bila kita dah pernah pakai dan rasa,InsyaAllah senang je nak share dekat orang lain. 

Perjalanan Ika ke kelas tu pun agak rare sikit. Sebab Ika naik Bas dari KLIA kul 7.15 pagi. Lepas Ika habis kerja shif(11pm-7am), terus bergegas naik bas. Nasib baik opez pun di KLIA. Senanglah. Husband dengan anak-anak datang kemudian, sebab diorg kena hadir majlis kenduri kat Negeri Sembilan. So kiranya Ika jumpa diorg lepas kelas kat Melaka dan cek In hotel. Hehehe.

So di bawah ni Ika share gambar-gambar perjalanan Ika. Seronok bila berjumpa dengan mentor dan rakan kongsi. Sebab banyak yang kita boleh share dan pelajari lagi. Ilmu tak pernah habis tau. Kena sentiasa di cari, digali, dan di praktikkan. 

Bestnya bisnes ni, platform bisnes yang sedia ada sangat jelas dan confirm boleh berjaya kalau kita buat bersungguh. Lagi best kalau buat secara berjemaah. Hehehe.

Okla korang, jemput la cuci mata. 
Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang



Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Tengah tunggu bas, snap gambar dulu 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Tu la bas yang Ieka naik untuk sampai ke Melaka. 

Sebenarnya nak tunjuk, kat tepi kaki tu ada plug, kot la nak cas hp atau laptop. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Majority pelancong korea dalam bas ni. Rasa macam duk kat korea musim panas. Hehehe

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Sampai je kelas, selfie dan wefie dulu. 😘😘

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Mula-mula ada skrip, tapi bila rasa gugup melampau sebab ink skrip tu tak jelas sebenarnya, masa print ink habis.huhuhu. terus lipat kertas dan simpan. Lepastu cakap je la apa kat yang ada dalam kepala dan minda. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Inilah puan pengacara majlis pada hari tu. Petah berkata-kata, dah macam selalu jadi mc je Ieka tengok. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Macam tu la tangan bila kita nak bagi orang tu faham betul-betul apa yang kita nak sampaikan.

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Salah satu real testimony and proven testimony. Ika punya rakan kongsi juga. Premium beautiful  agent Damansara

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
MY LOVELY MENTOR, SENTIASA PUSH IKA BAGI BUAT SAMPAI JADI



Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Alhamdulillah dapat ajak 2 orang rakan kongsi ke kelas. Semoga lebih ramai rakan kongsi Ieka yang akan dapat meluangkan masa untuk ke kelas seperti ini. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang


















Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Semoga Ika dan Team Ika berjaya hingga ke puncak jaya. Kita buat sama-sama sampai jadi. 
InsyaAllah dengan tunjuk ajar, mesti boleh.

Ika masih lagi mencari new protege yang nak membantu diri dan keluarga dengan membuat side income bersama Ika. 

Jangan segan hubungi Ika
Daftar sekarang pun cuma RM47 dan dapat 2 tiub ubat gigi garam buluh.