Wednesday, 14 November 2018

SAHAJIDAH HAI O MARKETING DI BERITA HARIAN. / PREMIUM BEAUTIFUL SEPANG





SAHAJIDAH HAI O MARKETING DI BERITA HARIAN. / PREMIUM BEAUTIFUL SEPANG


SERAMAI 60 usahawan cemerlang ditabalkan sebagai Crown Diamond Manager pada majlis sambutan ulang tahun ke-26 Sahajidah Hai-O Marketing di Shah Alam, semalam.
Sahajidah Hai-O perkukuh kedudukan
Oleh Haryani Ngah

SHAH ALAM: Lebih dua dekad ditubuhkan dan berjaya melepasi pelbagai halangan, Sahajidah Hai-O Marketing terus mengukuhkan kedudukan sebagai syarikat jualan langsung terkemuka negara.

Kemampuannya menjadi peneraju dalam jualan langsung, membuatkan Sahajidah Hai-O Marketing yang menyambut ulang tahun ke-26 tahun ini, optimis terus cemerlang dan melebarkan lagi pemasarannya bukan saja di Malaysia, tetapi di luar negara termasuk Singapura, Brunei dan Jakarta.

Sebagaimana slogannya sempena ulang tahun ke-26 iaitu Embrace the Future, Sahajidah Hai-O Marketing optimis untuk mengejar impian dan mencapai kecemerlangan.

Matlamat itu dilihat mampu dicapai berikutan semangat dimiliki usahawan yang sebahagian besarnya berusia bawah 40 tahun.

Pengurus Besarnya, Tham Yoke Lon, berkata lebih 70 peratus usahawan Sahajidah Hai-O Marketing berusia bawah 40 tahun dan mereka kreatif serta bijak dalam mengembangkan perniagaan menggunakan platform digital.
“Usahawan Sahajidah Hai-O Marketing terdiri daripada pelbagai latar belakang dan kebanyakan mereka adalah wanita.

Usahawan kami terdiri daripada kumpulan profesional, graduan, kakitangan kerajaan dan suri rumah. Inilah keunikan usahawan Sahajidah Hai-O Marketing.


Manfaat penggunaan digital
“Mereka memanfaatkan penggunaan digital dalam membuat pasaran. Selain membuat jualan terus, mereka juga membuat transaksi jualan secara dalam talian.

“Cara ini bukan saja menjimatkan masa, tetapi berjaya meningkatkan jualan,” katanya ketika ditemui pada majlis sambutan ulang tahun ke-26 di sini, semalam.

Yoke Lon berkata, 2018 adalah tahun yang luar biasa buat Sahajidah Hai-O Marketing yang bukan saja mencatat peningkatan jualan dan penambahan usahawan serta pengenalan produk baru.

“Banyak pengalaman pertama dilalui untuk tahun ini termasuk pelancaran koleksi kasut, pakaian dan beg di bawah jenama Infinence, penyertaan di Kuala Lumpur Fashion Week dan pelancaran produk baharu seperti makanan tambahan, barangan penjagaan kulit serta beberapa produk yang dijenamakan semula.

“Insentif melancong ke luar negara sebanyak dua kali dilaksanakan membabitkan lawatan ke Korea Selatan pada Januari yang disertai oleh 1,000 usahawan dan ia adalah delegasi terbesar dalam sejarah Sahajidah Hai-O Marketing dan delegasi Muslim terbesar ke Korea.

“Sementara itu pada Ogos lalu, seramai 500 usahawan diterbangkan ke Switzerland dan Paris.

Pada Disember ini, seramai 2,500 usahawan bakal menyertai Sidang Kemuncak Perniagaan di Jakarta dan Majlis Makan Malam Gala,” katanya.

Sahajidah Hai-O Marketing juga mempunyai pejabat di Mangga Dua, Jakarta dan beroperasi lima tahun.

Tembusi pasaran Indonesia
Kata Yoke Log, strategi baharu pemasaran di Jakarta akan dilakukan kerana melihat Indonesia ada potensi tidak terbatas dengan kedudukannya di tempat keempat negara berpopulasi tinggi di dunia, sekali gus peluang yang luas untuk usahawan Sahajidah Hai-O Marketing menembusi pasaran.

Sementara itu, majlis ulang tahun ke-26 Sahajidah Hai-O Marketing disambut dengan penuh gemilang dengan kehadiran 8,000 usahawan dari seluruh negara.

Acara kemuncak majlis itu adalah dengan penabalan 60 pemimpin baru sebagai Crown Diamond Manager (CDM) iaitu pangkat tertinggi pencapaian usahawan Sahajidah Hai-O Marketing.

Turut diadakan pelancaran produk terbaru Kidivo iaitu rangkaian produk penjagaan diri bayi dan kanak-kanak yang diperbuat daripada bahan semula jadi dan selamat.


Majlis dihangatkan dengan persembahan Hael Husaini dan kemunculan duta Sahajidah Hai-O Marketing, Nur Fazura Sharifuddin dalam sesi penyampaian anugerah kecemerlangan dan hadiah kepada pemenang peraduan Min Cha x Fazura Tumbler Giveaway.

Fazura yang ditemui pada majlis itu teruja kerana dapat bersama dengan Sahajidah Hai-O Marketing untuk tahun kedua.

“Saya teruja bersama keluarga besar Sahajidah Hai-O Marketing. Usahawannya sangat berusaha keras, mempunyai visi tinggi untuk mencapai kejayaan dan optimistik dalam kerjaya terutama wanita.

“Kita dapat saksikan hari ini (semalam) ramai usahawan yang menaiki pentas dan anugerahkan dengan pangkat CDM adalah wanita.

“Sebagai duta, saya sepatutnya memberi inspirasi kepada wanita ini, tetapi sebaliknya mereka yang memberi semangat dan inspirasi kepada saya,” katanya yang teruja dengan kejayaan usahawan Sahajidah Hai-O Marketing.
Min Cha teh bermutu tinggi





Sebagai penggemar teh, Fazura mengakui Min Cha adalah teh berbeza di pasaran kerana sangat tinggi antioksiden, diperbuat daripada teh hitam bermutu tinggi, premium dan paling istimewa kerana memiliki garam buloh asli Korea yang membantu metabolisme dan mencegah penyakit.

Semalam, Fazura turut tampil dengan kasut jenama Infinence Sahajidah Hai-O Marketing yang diperbuat daripada kulit asli. Kasut terbabit bukan sahaja kelihatan menarik, tetapi menurutnya sangat selesa apabila dipakai.

PREMIUM BEAUTIFUL MELAKA : KELAS PERCUMA DI MELAKA

Assalamualaikum semua.
Ya ampun,baru Ieka dapat buat entry untuk ini. Gambar lama dah masukkan, tapi idea nak mengarang tu fuh, macam menunggu bulan jatuh keriba. Heheheh.

Entry yang Ieka share ni, sebenarnya dah lama berlalu. Aktiviti berlangsung pada 21 Julai 2018. Di melaka. Kelas premium beautiful di buat di area Melaka pula. 

Bagi Ieka memang seronokla, sebab sambil menyelam minum air. Lepas dari kelas, bolehla bawa family cek in hotel dan bejalan-jalan. Dalam masa yang sama dapatlah release stress kat tempat keja kan. 

Apa yang best kelas Premium Beautiful pada hari tu, haaa,.ni memang tak boleh lupa, sebab kalini Ika diberi tugasan untuk menjadi speaker premium beautiful. Mula-mula diberitahu, rasa berdebar juga, yela bukannya Ika jenis pandai berhujah. Tapi bila mentor kata cakap semua dari hati,share pengalaman, so Ika pun cuba la dan Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar. Skrip yang Ika tulis, Tak di baca pun. Baca perenggan pertama je. Sebab lepas tu, Ika tengok slide dan Ika cerita dan share segala apa yang Ika boleh share dekat rakan-rakan di kelas. 

Premium beautiful bila kita dah pernah pakai dan rasa,InsyaAllah senang je nak share dekat orang lain. 

Perjalanan Ika ke kelas tu pun agak rare sikit. Sebab Ika naik Bas dari KLIA kul 7.15 pagi. Lepas Ika habis kerja shif(11pm-7am), terus bergegas naik bas. Nasib baik opez pun di KLIA. Senanglah. Husband dengan anak-anak datang kemudian, sebab diorg kena hadir majlis kenduri kat Negeri Sembilan. So kiranya Ika jumpa diorg lepas kelas kat Melaka dan cek In hotel. Hehehe.

So di bawah ni Ika share gambar-gambar perjalanan Ika. Seronok bila berjumpa dengan mentor dan rakan kongsi. Sebab banyak yang kita boleh share dan pelajari lagi. Ilmu tak pernah habis tau. Kena sentiasa di cari, digali, dan di praktikkan. 

Bestnya bisnes ni, platform bisnes yang sedia ada sangat jelas dan confirm boleh berjaya kalau kita buat bersungguh. Lagi best kalau buat secara berjemaah. Hehehe.

Okla korang, jemput la cuci mata. 
Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang



Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Tengah tunggu bas, snap gambar dulu 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Tu la bas yang Ieka naik untuk sampai ke Melaka. 

Sebenarnya nak tunjuk, kat tepi kaki tu ada plug, kot la nak cas hp atau laptop. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Majority pelancong korea dalam bas ni. Rasa macam duk kat korea musim panas. Hehehe

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Sampai je kelas, selfie dan wefie dulu. 😘😘

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Mula-mula ada skrip, tapi bila rasa gugup melampau sebab ink skrip tu tak jelas sebenarnya, masa print ink habis.huhuhu. terus lipat kertas dan simpan. Lepastu cakap je la apa kat yang ada dalam kepala dan minda. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Inilah puan pengacara majlis pada hari tu. Petah berkata-kata, dah macam selalu jadi mc je Ieka tengok. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Macam tu la tangan bila kita nak bagi orang tu faham betul-betul apa yang kita nak sampaikan.

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Salah satu real testimony and proven testimony. Ika punya rakan kongsi juga. Premium beautiful  agent Damansara

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
MY LOVELY MENTOR, SENTIASA PUSH IKA BAGI BUAT SAMPAI JADI



Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang
Alhamdulillah dapat ajak 2 orang rakan kongsi ke kelas. Semoga lebih ramai rakan kongsi Ieka yang akan dapat meluangkan masa untuk ke kelas seperti ini. 

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang


















Ikasukmayati premium beautiful, myn, side income,.pb expert, shom, premium beuatiful sepang

Semoga Ika dan Team Ika berjaya hingga ke puncak jaya. Kita buat sama-sama sampai jadi. 
InsyaAllah dengan tunjuk ajar, mesti boleh.

Ika masih lagi mencari new protege yang nak membantu diri dan keluarga dengan membuat side income bersama Ika. 

Jangan segan hubungi Ika
Daftar sekarang pun cuma RM47 dan dapat 2 tiub ubat gigi garam buluh. 


HARGA BVSM SEPANG, SELANGOR



BIO VELOCITY SLEEP MATE WOUUUU!!!! 
BVSM, BVSM SEPANG, BVSM SELANGOR, BVSM MELAKA, BVSM SABAH, BVSM TAWAU, BVSM PUTRAJAYA, HARGA BVSM, SELIMUT MAGIC, BIO VELOCITY SLEEP MATE



Mesti ramai tertanya-tanya… apa yg istimewa sgt dgn BVSM ni kan?

seperti yang kita semua tahu dan rasa
Semua orang :-

🎀Tidur. SETUJU?

🎀Stress dgn overload rutin harian.SETUJU?

🎀Perlukan rehat & tidur yg berkualiti.SETUJU?

🎀Mengalami masalah kesihatan,dari yg sakit ringan hingga lah yang mempunyai penyakit kritikal.SETUJU?

🎀Setiap kali bangun pagi, terasa diri lemah & tiada semangat nak ke tempat kerja.SETUJU?

🎀Berhadapan dgn penggunaan peralatan elektronik dlm kehidupan harian walau dimana saja. SETUJU?


BVSM, BVSM SEPANG, BVSM SELANGOR, BVSM MELAKA, BVSM SABAH, BVSM TAWAU, BVSM PUTRAJAYA, HARGA BVSM, SELIMUT MAGIC, BIO VELOCITY SLEEP MATE


Kebanyakkan orang :-

😞Ada masalah dgn tidur (gangguan/sukar nak tidur) Iaitu  INSOMENIA.SETUJU?

😞Tidak suka makan ubat bila sakit. SETUJU?

😞Berhadapan dengan gangguan emosi, Iaitu EMOSI tak stabil (mudah marah, sensitif, murung, tertekan).SETUJU?

😞Beraura NEGATIF,terlalu negative minded.SETUJU?

😞Datang tempat kerja dengan wajah kusam, & tak bersemangat,especially, after weekend!SETUJU?

😞Mengalami masalah gangguan saraf (strok, S.L.E, sakit urat, sendi & otot).SETUJU?

Itu lah antara beberapa “PENYAKIT” yg kita semua tak perasan atau memang buat DONO!!! Tak amik kisah Sebab bila sakit, tak pe, hospital kan ada!!! This will be really pain a lot dear.  kalau kita tak jaga kesihatan dari awal & akan menjejaskan tugasan harian kita. Nampak simple but it worse when it happen
.


BVSM SENGOR, BVSM TERENGGANU, BVSM, PELAPIK TILAM AJAIB, BVSM TAWAU, BVSM SEPANG BVSM MELAKA

FAKTA MENGENAI BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM) @ TILAM KUAT

🌼 BVSM membantu untuk mengimbangi tenaga badan kita yang terdedah oleh pencemaran, penyakit, virus, tekanan, gaya hidup yang tidak sihat dan radiasi. 

🌼Teknologi bio velocity (aliran tenaga sihat) akan membantu untuk mengimbangi tenaga yang tidak seimbang yang akan membantu:

🌹 Meningkatkan kadar metabolisme badan kita mengaktifkan sel-sel berfungsi.

 🌹Menggalakkan peredaran darah  
  meningkatkan daya tahan tubuh dan meningkatkan sistem imun

   🌹Meningkatkan tahap tenaga 
   menstabilkan emosi dan mengurangkan tekanan.

 🌹 Re-energizes, pembaikan dan meremajakan sel-sel    

🌹 Meningkatkan daya hidup 

🌹 Meningkatkan keupayaan penyembuhan semulajadi.
  
🌹 mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal   
 🌹melegakan keletihan dan kesakitan  

 🌹 merangsang dan mengawal sistem saraf autonomik   

 🌹menggalakkan fungsi jantung  

 🌹menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti
BVSM dibuat menggunakan gabungan kepakaran dari 3 negara: -

Bahan anti-bakteria diimport dari Jerman
Teknologi bio velocity berasal dari Korea
Dan semuanya dipasang (dijahit) di Malaysia
BVSM telah melalui beberapa siri ujian di Bonch-Bruevich Saint-Petersburg State University Telekomunikasi, Rusia pada awal tahun 2013. Kajian diketuai  Profesor Edward Krizhanovsky, seorang profesor dalam bidang Fizik yang juga pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Telebiomet Pusat Saintifik di Moscow. Beliau telah menerbitkan lebih daripada 80 artikel dan jurnal saintifik, 3 buah buku dan 12 corak.

Dalam kajian ini, mereka telah memanggil 40 peserta berusia antara 20 hingga 26 tahun.Mereka telah menggunakan kaedah eksperimen berikut:
    Crownscopy - analisis mengenai tenaga manusia
    Luscher Warna Ujian - analisis mengenai warna manusia berdasarkan diagnostik psikologi dan fisiologi
    Aurabook - percubaan pada tenaga aura manusia optik
    Tekanan darah - darah ujian tekanan
    Stange Probe - ujian pernafasan
Berdasarkan 4 eksperimen ini,  keputusan menunjukkan bahawa selepas menggunakan BVSM selama 30 minit:
  
✔  Tenaga badan manusia menjadi lebih stabil
   ✔  BVSM membantu mengekalkan keseimbangan tenaga dalam tubuh manusia
   ✔  BVSM juga meningkatkan tahap tenaga
   ✔  Ia membantu untuk mengurangkan defisit bergantung kepada tenaga untuk membekalkan oksigen ke seluruh badan.
Cara penghasilan Bio Velocity Sleep Mate
Disuntik/disembur garam Laut Dalam
Didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu pagi sahaja sebab masa ni ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan.

Gabungan teknologi dari Kajian selama 20 tahun, hasil kajian saintis Jerman, garam laut dalam dari Korea dan di kilangkan di Malaysia.

KENAPA GARAM ?
Rawatan garam sudah lama di amalkan di blok Soviet dan Eropah timur dan negeri China. Garam juga mainkan peranan penting dalam perubatan Islam dan gangguan makhluk halus serta penawar racun.

Di adun dalam bentuk Bio Velocity dengan kelajuan gelombang yang berupaya menembusi badan manusia, bergetar dan bertindak dengan molekul air dalam badan, ikatan air terputus terbebas tenaga dalam bentuk haba dan menghasilkan oksigen.

Bila haba di bebaskan ia melarutkan kolestrol yg tersumbat di salur darah juga larutkan darah beku di arteri jantung dan otak, darah lancar seluruh badan.
Bila darah lancar semua masalah kesihatan akan kembali dgn izinNya, hormon seimbang, pembaharuan sel berlaku sebab tu kita boleh jadi semakin sihat dan awet muda.


KENAPA TENAGA MATAHARI DAN GARAM NI DIPROSES PADA BVSM ?
● Sebab masa tidurlah renewal sel berlaku, tetapi hanya dengan tidur yang lena.
● BVSM membantu untuk dapatkan 'deep sleep' tanpa gangguan supaya segala proses penyembuhan berlaku dengan maksima yg mungkin
● Otak dapat berehat dari sebarang emosi, interaksi dan membuat keputusan
● Tidur yang lena dengan sleepmate akan pulihkan aura, tenaga dan juga jiwa yang tenang
CARA PENGGUNAAN BVSM
Bukakan dan letakkan Bio Velocity Sleep Mate™ di atas tilam. Letakkan empat tali elastik di setiap sudut penjuru tilam..


CARA PENJAGAAN BVSM
BV Sleep Mate™

 boleh dicuci setahun sekali.Jika kotor cuci dgn tangan menggunakan sabun mandian bayi.Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari waktu pagi jam 7pg-10pg shj.Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.


SAIZ BVSM
Pelapik tilam bersaiz Queen..Namun begitu,jarak kesan Bio Velocity SleepMate™ boleh menjangkaui sehingga jarak 3 kaki.

BVSM SENGOR, BVSM TERENGGANU, BVSM, PELAPIK TILAM AJAIB, BVSM TAWAU, BVSM SEPANG BVSM MELAKA
BVSM TERBANG KE TERENGGANU. ALHAMDULILLAH

BVSM SENGOR, BVSM TERENGGANU, BVSM, PELAPIK TILAM AJAIB, BVSM TAWAU, BVSM SEPANG BVSM MELAKA
CLIENT REPEAT ORDER BVSM. SET KEDUA
Alhamdulillah





Monday, 24 September 2018

PREMIUM BEAUTIFUL SEPANG : MAJLIS PENGANUGERAHAN SM/SSM SEPT 2018



Manusia merancang, Allah yang menentukan.
Macam tu juga alkisahnya dengan aktiviti Ieka harini.

Perancangan awal Ieka dan husband sebenarnya, awal pagi tadi nak gerak bersama ke IDCC, bergambar bersama mentor dan rakan-rakan lain. Lepastu Tengah hari husband dan anak-anak pergi majlis kenduri di putrajaya dan lepas tu check in hotel. Ieka pula tunggu sampai giliran naik pentas bagi pihak husband dan lepas tu naik grab terus ke hotel.

Tapi apa yang kami berdua rancang, semuanya berubah. Harini Ieka terpaksa drive sorang pergi ke IDCC, selesai pembukaan dan aktiviti bergambar, Ieka kena berpatah balik ke kuarters KLIA untuk ambil husband dan anak-anak ke majlis kenduri di putrajaya. Lepas kenduri kami sama-sama check in di putrajaya.

Kenapa apa yang kami rancang tu tak jadi? Sebab Baby Ziyad kena batuk, selesma dan demam panas 2 hari sebelum kejadian. Semalam ziyad sampai menggigil. Ieka dan husband bangun setiap jam pantau ziyad. Kul 4 pagi baru demam dia kebah, dan barulah dia boleh tidur lena. Dan kami pun jam 4 pagi baru dapat tidur. Sebab tu masa bangun jam 7 pagi Ieka terus makan herba maharani sebab Ieka perlukan banyak tenaga harini.

Pagi tadi terus cakap kat husband, stay je kat umah pantau ziyad. Tengah hari baru keluar, biar Ieka sorang je yang hadir ke event harini.

Begitulah kisahnya perjalanan kami sekeluarga harini. Walaupun tidak seperti yang dirancang, tapi kami dapat menempuhi ni bersama. Mungkin yang maha Esa nak Ieka hadir bersama dengan suami di majlis kenduri. Alhamdulillah, dapat Menggembirakan hati tuan rumah.

Bergambar bersama tuan rumah. 😁😁

Lepas dari kenduri barulah kami menuju ke pullman putrajaya lakehouse
Untuk check in setelah semua dah selesai. Tapi masa ni Ziyad masih lagi tak sihat. Demam panas lagi.






Apa yang berlaku semua pasti ada hikmah.
Yang penting selalu berprasangka baik. Kita tak tahu apa jadi di masa depan. Sebab tu kita perlu tingkatkan usaha dari sekarang.

Terima kasih buat mentor-mentor Ieka yang sangat memahami CDM kak Salleha Roslan dan DDM kak Salina Salleh. Happy sangat dapat hadiah loket emas dari kedua-dua mentor kesayangan Ieka ni. InsyaAllah akan terus istiqamah dalam bisnes ni.

Di bawah ni gambar semasa Ieka dengan rakan-rakan usahawan lain dan juga mentor-mentor Ieka di IDCC Shah Alam. Seronok sangat bisnes berjemaah ni sebab saling support each other.

Kami sama-sama berusaha untuk mengubah hidup masing-masing.












With lovely mentor ❤❤


Alhamdulillah, sepanjang berbisnes dengan SHOM selama hampir 2 tahun ni, Dapatlah juga membantu insan-insan yang memerlukan.
Tak perlu nak heboh ( tangan kiri memberi, tangan kanan jangan sampai tahu) biarlah Allah yang tahu.

Dapat gembirakan hati suami dan anak-anak, dapat gembirakan family di kampung. Lagi cukup buat Ieka happy.

Ramai orang kata Bisnes dengan SHOM ni menipu. Ieka pun tak tau tang mana tipu tu. Mungkin berniaga tanpa mentor yang buat mereka fikir macam tu ataupun bagi mereka bila berniaga dengan shom, harini start berniaga esok confirm kaya.

Allahu, manada orang kaya dalam masa sehari. Semua perlu proses. Nak berniaga kenalah menjual. Tak nak menjual, memanglah tak dapat.
Yang penting nawaitu kena betul. Nak bantu orang sekeliling mengubah hidup ke arah lebih baik. InsyaAllah Dipermudahkan.

Buangkan rasa buruk sangka dan mulakan sekarang. Biar lambat daripada langsung tak mula. Sebab dalam SHOM, Sesiapapun boleh mencapai CDM. 😘

Thank you sudi baca celoteh Ieka