Sunday, 25 February 2018

INSPIRATIONAL STORY



JANGAN BERHENTI WALAU TERJATUH. BANGUN SEMULA DAN TERUSKAN HINGGA BERJAYA

Baru-baru ni Ieka menghadiri seminar Master Your Network #MYN di Menara PGRM. Salah seorang sifu otai dalam bisnes ni telah share sebuah video.

Terus terang Ieka cakap, ini adalah pertama kali Ieka menonton video tersebut dan juga pertama kali mendengar nama beliau. ADAM NORRODIN.

Siapa Adam Norrodin? Peminat Moto3 GP sudah pasti kenal. Tapi untuk kita yang tak berapa nak tengok sport belum tentu kenal. Adam Norrodin merupakan pelumba Moto3 GP.

Masa video tu di pasang, Tak sedar airmata boleh mengalir sebab melihat semangat pelumba itu. Disaat beliau hampir menang perlumbaan di Argentina, beliau tergelincir dan terjatuh di selekoh terakhir sebelum sampai ke garisan penamat. Kalau pelumba lain, sudah tentu akan keluar terus dari trek perlumbaan tiu, tapi TIDAK buat Adam Norrodin. Dengan Emosi dan Maruah untuk berjaya, beliau bangkit dengan kaki yang cedera dan berlari sambil menolak motor beliau yang beratnya hampir 160kg !!

Baginya tiada sesiapa pun yang boleh menghalangnya untuk sampai ke garisan penamat meskipun dalam keadaan cedera.
Walaupun para pelumba dan penonton tidak percaya, akhirnya Beliau BERJAYA sampai ke Garisan Penamat itu.

Kisah semangat beliau yang tidak berputus asa itu sangat menyentuh perasaan. 
Begitulah apa yang sedang kita usahakan sekarang, jangan pernah berhenti walau pelbagai halangan. Disaat orang lain tidak percaya, diri sendirilah yang harus bangkit dan percaya kepada diri. Fokus dan teruskan. Jatuh bangun dalam hidup adalah biasa. Sedangkan anak-anak yang baru belajar berjalan pun akan terjatuh banyak kali sebelum mereka berjaya berjalan sendiri.

Terima kasih Sifu CDM Azlan Deraman sharing video beliau. 
Marilah kita sama-sama menghayati semangat Adam Norrodin di video ni. 


Saturday, 24 February 2018

MINI STOKIS SHOM SEPANG


Assalamualaikum & Salam Sejahtera U'ols.
Thanks coz sudi melawat blog ieka ni.

U'ols pernah terfikir tak beberapa perkara di bawah ni :

🌹Nak menambah pendapatan. 
🌹Bekerja tetapi nak reward untuk diri sendiri tak
     pernah.
🌹Teringin nak meringankan beban suami. Nak 
     bantu suami membayar bil-bil dan keperluan
     seisi keluarga.
🌹Nak mencari duit poket sendiri tanpa minta 
     dengan mak ayah.
🌹 Belajar di University, tapi duit tak mencukupi
🌹 Nak melancong ke negara-negara idaman.


Ieka rasa majority mesti pernah terfikir semua di atas kan. Sebab ieka pun fikir benda yang sama sebelum ieka membuat keputusan untuk memilih Sahajidah Hai O Marketing sebagai platform part time bisnes ieka.

Walaupun ieka pilih sebagai part time, tapi bonus yang ieka dapat setiap bulan mampu menjawab perkara-perkara yang terlintas di atas tu.

Memang seronok jadi ejen berdaftar ni.
Apa yg Untung jadi ejen berdaftar ni?
Uolss boleh baca kat bawah ni.

♥Modal serendah rm 50
♥ Mampu milik mini stokis
♥ Buat income sambilan 4 angka sbulan
♥Untung scara Cash money
♥Produk dah tersedia ada
♥ Produk laris dipasaran dan berkuality Tinggi

Apa yang Uolls dapat Bila jadi ejen yg berdaftar niii?

okeyy, Ini yang Uolls akan dapat nanti :

✔ Harga pengedar
✔ Group santai dan 'happening'
✔ Ganjaran bagi jualan yang capai target
✔ Ilmu asas bisnes online secara percuma
✔ Gambar dan butiran produk secara percuma
✔ Peluang melancong percuma
✔ Peluang memulakan perniagaan
✔ Payslip Bulanan@Bonus statment

ATAU uols nak daftar terus? Pun Boleh aje piyem/wassap terus ye. Klik link Ieka whatsapp
.
Ok tak? Kalau OK... 😊
.
Saya perlukan anda. Iya ANDA!! Yang tengah baca ni. Saya perlukan anda untuk menjadi ejen berdaftar saya. Kalau tak nak tak apa. TOLONG SHARE kan ya. 😊 😊
.
Semoga Allah mudahkan urusan anda seperti mana anda memudahkan urusan saya. ❤❤❤

Meh ieka Share sedikit gambar ieka restock produk-produk viral SHOM ni. Jemput tengok ye





















Monday, 5 February 2018

PREMIUM BEAUTIFUL SHAH ALAM /MASTERING YOUR SALES


Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, herba maharani Kuala lipis,


Salam sahabat alam maya semua. Semoga diberikan kesihatan yang baik belaka hendak-Nya. Aminn.
Sebelum itu, ieka nak ucapkan terima kasih kat korang sebab sudi jengah blog ieka yang tak seberapa ni.


Tuntut lah ilmu sampai ke Negeri Cina. 

Haaaa, familiar tak dengan pepatah tu. Tu pepatah dari zaman tok nenek moyang kita lagi. Ternyata apa yang mereka cakap tu semua betul. Tapi takde la sampai kita semua kena pergi negara cina kan. Hehehe. Itu cuma istilah je. Sebenarnya ilmu ni kat Mana2 pun ada. Dari kita je nak dengan tak nak untuk cari ilmu tu. Betul tak?

Baru - baru ni ieka hadir seminar premium  beautiful expert / mastering your sales kat perpustakaan awam Shah Alam. Dah agak lama jugak ieka tak join kelas macam ni. Alhamdulillah kalini diberikan  peluang dan kesempatan untuk grab tiket yang sangat limited ni.


Memang special sangat. Sebab harga tiket murah giler tau korang. Cuma RM25 je, ieka siap fikir lagi kalau seminar yang dibuat orang luar mesti kena bayar smpi ratus-ratus. Ada juga yang sampai ribu.
Ieka memang tak nak lepaskan peluang untuk hadir seminar yang ni. Sebab tajuk yang bakal dipelajari nanti memang tajuk yang ieka dah tunggu selama ni.


Ada lagi yang special tentang seminar ni.
Yang mana host dan speaker adalah dari abam2 premium beautiful expert yang dah berpengalaman untuk present tajuk seminar kalini.

Mastering your sales, premium Beautiful, premium Beautiful Sabah, Min kaffe Sepang, Min kaffe Alor merah, herba maharani KLIA


Psssttt kalau korang nak tau lagi, abam2 ni dulu tak support sangat dengan bisnes yang wife diorg buat ni. Kalau wife pegi kelas, diorang menyorok dalam keta main hp. Mayb diorg tak yakin dengan wife diorang. Al maklumlah, jiwa lelaki ni kan terlalu bersifat melindungi. Risau wife diorg ni tersungkur di tengah jalan dalam bisnes ni. Tapi sekarang Haaaaaa, diorang lagi yang maju ke hadapan, buat learning presentation untuk kami semua. wife diorg pula yang duduk  mendengar kat seminar tu. Heheheh. Kagum weh dengan abam2 tu. Lagi kagum sebab diorg husband and wife sama2 dalam bisnes ni.

Antara sebab-sebab ieka suka hadir seminar macam ni, selain dari menambah ilmu pengetahuan, dapat berkumpul dengan rakan2 positif yang mana mereka semua merupakan premium Beautiful expert dari pelbagai kawasan,  selain itu, dapat juga meningkatkan keyakinan diri. Ieka jenis suka melaram. Nama pun perempuan, mesti suka tengok benda cantik. Yang bestnya kami semua tidak berlumba untuk tunjuk baju siapa lebih vogue. Kami diberi peluang untuk memakai baju apa saja asal mengikut tema warna. Dan kalini tema seminar premium beautiful expert adalah white / yellow / gold. 
Ieka takde baju baru, jadi ieka pakai je baju yang sedia ada. Tak perlu nak membazir untuk beli yang baru. 

Seperti biasa sebelum kelas mula, akan ada sesi bacaan doa, kemudian sesi panaskan badan. Kira favourite session juga ni. Eh, sesi panaskan badan ni bukan kena suruh jogging macam lari 1 taman tu. Tak laaaa, panaskan badan dengan menyanyi lagu syarikat je. Best tau korang lagunya. Setiap kali dengar lagu tu kan, semangat ni mak aiiii macam meningkat 200%.hahahah.
Lepas tu barulah sesi seminar bermula.

Korang boleh la tengok gambar2 sepanjang sesi seminar.




Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful da man sara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis,
Sebelum kelas, kita selfie dulu dengan salah seorang premium Beautiful expert kota damansara yang juga merupakan rakan kongsi Ieka Zati yunus

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful da man sara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis,
Sesi introduction oleh salah seorang abam otai. Majlis dimulakan dengan bacaan doa.
Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis,
Haaaa.. Ni lah salah satu favourite session yang ieka maksudkan. Panaskan badan dengan menyanyi lagu syarikat. Sambil menyanyi adalah pergerakan tarian sikit. Ieka ni memang suka menari, pantang dengar muzik, mulalah kaki dan tangan tu nak buat koreografi terjun πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
Sebelum ni mereka malu, selalu duduk di luar kelas, sekarang boleh dikatakan mereka lagi expert dengan ilmu product premium beautiful ni. Yelah, masing2 sayangkan wife kan, kenalah ambil tahu apa yang wife mereka pakai. Sebelum ke tajuk utama, akan ada 1 session untuk kami semua refresh ilmu. Nama pun pb expert, sebab tu kena tahu serba serbi ilmu tentang pb ni. 

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com




Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
Ni lah tajuk utama kami. Semua tentang blog. Mahirkan diri dalam blog. Ieka dulu memang agak buta it. Sebab tu bagi ieka penting hadir seminar ni. Sebab sedikit sebanyak membantu ieka untuk power blogging. Memang mantap ilmu yang diturunkan kepada kami. 

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
Happy dapat ilmu baru. 

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
Cantik sungguh mentor ieka ni.  Terharu rasa, sebab masa beliau berpantang pun setiap hari akan update ke group WhatsApp untuk pantau protege2 beliau. Syg kak dyna ni ketat2. 

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
Tengah khusyuk godek blog. Hehehehe.. Takde laptop, so guna hp pun masih boleh. Memang senang la zaman skrg ni. Semua di hujung jari. 

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
Sesi mentor memantau anak2 dalam sesi pembelajaran update blog. Mujurlah cikgu ni tak garang. Hihihi.

  • Ni husband kak dyna. Haaaa, bukan sebab tak sokong wife dia smpi tak nak duk dalam. Tapi sebab beliau bantu wife untuk jaga baby kat luar . Abam yang ni pun memang power jugak dalam business ni. Husband and wife sama hebat. 


Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
CDM Kak Salleha Roslan ni pun mentor kesayangan ieka jugak. Banyak sangat ilmu yang dicurahkan. Pelbagai tips yang dah di share. Beliau takkan stop selagi protege2 beliau belum dapat apa yang beliau dah dapat. 

Sempat dengar sharing dari salah seorang ahli dari team kami. Sangat inspiring.beliau yang Mula2 hampir berputus asa, kini bangkit dengan semangat yang lebih membara. Mana tak membaranya, total group sales beliau dah hampir cecah RM180 000. WOUUU sangatt

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
 Posing group tu memang wajib. Hehehehe.. 
Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com
Posing kat luar dewan pulak 😍😍😍


Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com

Premium Beautiful Sepang, Premium Beautiful Korea, premium Beautiful Malaysia, korset berpantang, scoliosis, slip disc, herba maharani KLIA, premium beautiful damansara, premium Beautiful Ipoh,  herba maharani Kuala lipis, www.ikasukmayati.com


Haaaaa... Inilah saja sharing ieka di entri kalini. Ieka ucapkan ribuan terima kasih kepada coach2 yang menurunkan ilmu dan pelbagai tips pada hari seminar. Sangat2 bermanfaat untuk ieka hadam kan Betul2 ke dalam lubuk sanubari. 

Ieka korbankan masa beberapa jam, demi untuk kesenangan ieka dan seluruh keluarga pada masa hadapan. 

Tak sangka dengan hanya RM50 boleh membawa ieka sehingga ke harini. Korang nak ieka tolong tak. Dapat dalam extra minimum Rm200 sebulan pun dah cukup bersyukur. Yang penting korang kena mula dulu. Nak tahu macam mana caranya korang boleh klik WhatsApp ieka


Sampai sini je dulu ya. Sampai jumpa lagi di next entry. Salam income nonstop😘😘😘